Hvalstrand Bad

mat_1.jpg

På Hvalstrand kan du i tillegg til å nyte vårt à la carte-kjøkken fra mai til september arrangere firmasammenkomster, brylluper og private selskaper hele året.

A la carte meny

På hvalstrand i sommer skal du alltid få servert mat – selv med lukkede selskap i restauranten. 

Vi har fokus på at vi skal være familievennlige og tilrettelegge tilbudet vårt slik at våre gjester kan utnytte sommeren hos oss på best mulig måte.

Nye tilbud i 2014 er:

Fredagsgrill (fra 4. juli)

Hver fredag har vi grilling på Hvalstrand. 

Familie på 2 voksne og 2 barn med grillbuffet, og mineralvann til maten koster kun kr. 995,- (priseksempel)

Smoker Joe – Supergrillen

Uteområdet er det eneste stedet vi vil servere lunsj i år. Det betyr at det kun er lunsj hos oss om været er bra nok til å sitte ute. Ta kontakt med oss for å finne ut hvilken lunsj vi har i dag.

Bestill fra Hvalstrand

66 84 99 29 eller post@hvalstrand.no eller bestillingsskjema

Åpningstider
Mai-sep: À la carte-kjøkken
Okt-mai: Private selskaper
Se mer detaljerte åpningstider

Bryllup

hvalstrand06.jpg

Hvalstrand bad ligger idyllisk til ved stranden med flotte terrasser og grøntområder som passer perfekt for sommerbryllup!

Stedet i seg selv, maten, vinen og vår lange erfaring med og arrangere bryllup gjør Hvalstrand bad til ett sikkert og perfekt valg for feiring av den store dagen!

Hvalstrand har plass til 100 personer på bryllup i restauranten. Terrassen oppe er inkl i leien og er den perfekte plass for mingling før og etter middagen.

Kontakt oss for hjelp med planleggingen og tilbud. Du finner litt mer info om bryllup på våre bryllupssider.

 

Åpningstider

I perioden mai til og med september har vi vanlig a la carte servering i restauranten med følgende åpningstider:

Middag serveres fra kl. 1700-2200 alle ukedager.
Lørdager er åpent fra kl. 1500-2200.
Søndager kl. 1200-2000.

Lunsj serveres kun ute. Ta kontakt med oss for å høre hvilken lunsj vi har.

Hver eneste dag det er pent vær vil vi kjøre i gang den store grillen vår og servere enkel grillmat på vårt uteområde i tiden kl. 1500 til 1800.

 

Selskap

hvalstrand04.jpg

Hvalstrand Bad kan ta imot lukkede selskap hele året, men er kun åpent for a la carte fra 1. mai til 1. oktober. Minimum antall gjester, i perioden 1. mai - 1. oktober, for lukkede selskap er 60. Maksimalt 100 personer til middag inne. Husleie som kommer i tillegg til mat/drikke kuvert er kr. 10000,-

Området som leies ved 60-100 pers er restauranten og øvre terrasse (plass til ca 50 pers). Det kan forekomme annen servering på våre ute områder.

Utenfor høysesongen kan vi også ta imot selskap på mindre enn 60 personer. Ved selskap på over 100 personer må telt settes opp ute. Teltleie påfaller leietager. Standard bordoppsett er langbord med maks 9 bordrekker, eller kongebord (kun til maks 72 gjester). Stedet har ikke runde bord.

Julebord

int_det_6.jpg

Ønsker du å legge ditt julebord til vakre og uvante omgivelser bør du prøve Hvalstrand Bad

Vi tilbyr i år julebord i alle mulig variasjoner. Ønsker du tradisjonelt julebord med god norsk julemat kan vi selvfølgelig tilby det. Ønsker du heller en spennende og innbydende tapasbuffet lager vi gjerne det. For en liten smakebit se under menyene for vårt juletilbud.

Ta kontakt for et godt tilbud!

Kurs og konferanse

dessert.jpg

Hva med et vakkert sted for et møte, et kurs eller en konferanse?

Vi kan tilby kurs og konferanse arrangementer i vakre og unike omgivelser i Oslofjordens funkisperle. Kurset kan kombineres med en nydelig lunsj og eventuelt en deilig avslutningsmiddag.

Priser per person:

Kurspakke 1 - Dagsmøte: kr. 690, - inkluderer fri kaffe, frisk frukt, 2 mineralvann, 2 retters lunsj.

Kurspakke 2 - Heldagsmøte: kr. 1235, som pakke 1, men inkluderer også en 3 retters avslutningsmiddag, samt kaffe til dessert.

Kapasitet

Klasserom 2 manns bord – 45 pers.
Langbord – 8 manns bord – 64++
Lokalet kan dekkes til 90 personer, men generell sikt er da varierende, da lokalet er noe buet.

Kurs

Mat/Vin/Bar kurs kan også flettes inn i arrangementet hvis dere ønsker det. Hvalstrand Bads egne kokker holder matkurs hvor kursdeltagerne tar en aktiv del i prepareringen av en 3-4 retters middag. Kyndige bartendere fra Tørst holder drinkekurs. Våre egen vinkelnere holder vinkurs samt smak og lukt konkurranse. Våre egne koke- og drinkebøker følger også med.

For informasjon om mat/vin/bar - kurs ta kontakt med Sults bookingkontor.

AV utstyr tilgjengelig: Overhead, Lerret, Flip Over, CD spiller, Videokanon (kan leies), PC, Kopierings muligheter, ISDN linjer.

Lunsj

Ønsker du å innta lunsj på Hvalstrand finnes det muligheter!

Vi tar imot grupper til lunsj og middag i restauranten hele året for større grupper. Minimums antall er 30 personer.

Ring oss eller send oss en e-post for et godt tilbud.

 
HVAL_WEB_1.jpg

Overnatting

Hvalstrand Bad har ingen egen overnatting, men har inngått en gunstig avtale med Vettre hotel. I samarbeid med Vettre hotel kan Hvalstrand bad nå tilby våre bryllupsgjester og andre billig overnatting i weekendene. Mer om Vettre hotell finner du på www.vettre.no.

Direksjonen

IMG_8419.jpg

Hvalstrand bad har fått sitt eget chambre separèe i den gamle direksjonen eller "pjolterpaviljongen" som den også går under.

Direksjonen på Hvalstrand bad er helt unik der det ligger på høyden over restaurantbyggningen med flott utsikt utover Hvalstrand og Oslofjorden.

Den lille bygningen som huser vårt chambre separèe har plass til opptil 8 personer og kan leies til alt fra heldagsmøter til spesielle private anledninger.

Her kan du nyte skalldyrsfat eller tapasbuffeeer med tilhørende god drikke. Direksjonen har lik "åpningstid" som restauranten. Kan kun leies i perioden mai-september.

Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Reiserute

Båt - Det er mulig og legge til med mindre båter mens middagen nytes. Større båter kan legge til for av- og påstigning.

Buss - Rutenr 251 og 261 er det best med ekspress til Billingstad. Man kan også bruke 252 mellom Oslo og Billingstad – ca 50 minutter.

Tog - Reis til Asker eller Sandvika stasjoner hvor man kan ta drosje til restauranten..

Bil - Det enkleste er å kjøre langs E 18 til Holmenkrysset og følge skilting til Slermmestad RV 165 ca 2 km til du ser skilter merket Hvalstrand Bad. 30 minutter med bil fra sentrum.

Se forøvrig Ruter sine hjemmesider for mer info.

Historie

Hvalstrand Bad stod ferdig i 1934 og er tegnet av arkitekten Andre Peters. Han skapte et anlegg ut fra tidens moteretninger, inspirert av den sveitsisk-franske arkitekten Le Corbusier. Badeanlegget besto i sin tid av stupetårn, uværskur, rutsjebane, kiosker og ledelsens pjoltersted, Direksjonen.

Funkisrestauranten er anleggets hjerte. Tilhengerne av funksjonalismen ønsket å skape bygninger å leve i. Lys, luft og utslettelse av grensene mellom inne og ute sto sentralt. Stilen kjennetegnes av rasjonelle former og konstruksjoner uten unødig dekor. Funksjonalismen skulle være folkets arkitektur - et folk som begynte å se på seg selv som "moderne".

Hvalstrand Bad ble fredet i 1996 og har gjennomgått en omfattende restaurering. I dag fremstår Hvalstrand Bad igjen som et anlegg som ønsker deg velkommen til å nyte det gode liv. Vi sier som i 1934: "Sol, sjø, sandstrand, Hvalstrand."

På Hvalstrand kan du i tillegg til å nyte vårt à la carte-kjøkken fra mai til september arrangere firmasammenkomster, brylluper og private selskaper hele året.

 
hvalstrand13.jpg