Hvalstrand Bad

mat_1.jpg

På Oslofjordens funkisperle, Hvalstrand Bad kan du i tillegg til å nyte vårt à la carte-kjøkken fra mai til september arrangere firmasammenkomster, brylluper og private selskaper hele året.

A la carte meny

Om sommeren på Hvalstrand skal du alltid kunne få servert mat – selv med lukkede selskap i restauranten.

Vårt fokus er å opprettholde et familievennlig og tilrettelagt tilbud, som gjør at alle våre gjester kan benytte seg av sommeren hos oss på best mulig måte.  

 

Fredagsgrill

Hver fredag, fra slutten av juni til midten av august, har vi grilling på Hvalstrand.

(Startdato for sesongen 2015 kommer.) 

Priseksempel:
Familie (2 voksne og 2 barn): Grillbuffet med mineralvann til maten – kr. 995,-

Smoker Joe – Supergrillen

På fine sommerdager så fyrer vi opp grillen mellom kl. 14-18:00. Dette er også det eneste stedet vi serverer lunsj. Dette betyr at det kun serveres lunsj hos oss om været er bra nok til å sitte ute. 

Bestill fra Hvalstrand

66 84 99 29 eller post@hvalstrand.no eller bestillingsskjema

Åpningstider
Mai-sep: À la carte-kjøkken
Okt-mai: Private selskaper
Se mer detaljerte åpningstider

Bryllup

hvalstrand06.jpg

Hvalstrand Bad ligger idyllisk til i strandkanten med vinduer som strekker seg fra gulv til tak, flotte terrasser, og uteområder som passer helt perfekt til sommerbryllup. 

Stedet i seg selv, maten og vinen, i tillegg til vår kompetanse og erfaring knyttet til bryllupsarrangementer, gjør Hvalstrand Bad til et ypperlig og sikkert valg for feiring av den store dagen. 

Hvalstrand har kapasitet til å ta imot 100 gjester til bords i restauranten. Terrassen oppe er inkludert i leien, og utgjør den perfekte plassen for mingling både før og etter middagen. 

Kontakt oss for å motta et tilbud og for profesjonell hjelp med planleggingen. Du finner mer informasjon om bryllup på våre bryllupssider.

 

Åpningstider

Hvalstrand Bad åpner igjen i slutten av april 2015, og holder offisielt sin tradisjonelle åpning 1. mai.

 

Vi hår åpent for lukkede selskaper hele året igjennom.

 

Selskap

hvalstrand04.jpg

Hvalstrand Bad tar imot lukkende selskap året rundt, men holder kun åpent for À La Carte-menyen i høysesongen (fra 1. mai til 1. oktober). Minimum antall gjester i høysesongen for lukkede selskap er 60. Maksimalt antall gjester er 100 til middag inne i restauranten.

Husleie på kr. 10.000 kommer i tillegg til kuvertprisen på mat og drikke.

Området som inkluderes i leien ved 60-100 personer er restauranten, og øvre terrasse med plass til ca. 40 personer. Det kan forekomme annen servering på våre uteområder. 

Utenom høysesongen kan vi ta imot selskap på mindre enn 60 gjester. Ved selskap på over 100 personer, så må telt settes opp utendørs. Teltleie vil påfalle leietaker. Standard bordoppsett er langbord med maks ni bordrekker, eller kongebord (maks 80 gjester). Stedet har ikke tilgang på runde bord. 

Hvalstrand Bad har ikke musikkanlegg på stedet. Musikkanlegg må derfor ordnes av leietaker, eller leies gjennom oss. Avspilling av musikk utendørs må opphøre kl. 23:00, men avspillingen kan fortsette innendørs til kl. 02:00. All servering stenger kl. 02:30, og alle gjester må forlate lokalet innen kl. 03:00. 

Julebord

int_det_6.jpg

Ønsker du å legge ditt julebord til vakre og uvante omgivelser, så bør du definitivt benytte deg av Hvalstrand Bad.

Vi tilbyr julebord av alle type varianter. Om du ønsker et tradisjonelt julebord med smaksrik norsk julemat, eller om du ønsker en mer spennende tapasbuffet – så ordner vi dette. For en liten smakebit, så kan du se våre menyer under vårt juletilbud.  

Ta kontakt for et godt tilbud!

Kurs og konferanse

dessert.jpg

Hva med et idyllisk sted for et møte, et kurs eller en konferanse?

Vi tilbyr arrangementer for kurs og konferanse i vakre og unike omgivelser ved Oslofjordens funkisperle.  Kurset kan kombineres med en nydelig lunsj, og/eller eventuelt en deilig avslutningsmiddag.

Priser per person:

Kurspakke 1 – Dagsmøte: kr. 695,-
Inkluderer: Fri kaffe, frisk frukt, én mineralvann, 2-retters lunsj eller buffet (alle grupper under 20 personer får 2-retters lunsj, og alle grupper over 20 personer får buffet - med mindre annet avtales), kake og leie.

Kurspakke 2 - Heldagsmøte: kr. 1265,-
Inkluderer: Som kurspakke 1, men inkluderer også en 3-retters avslutningsmiddag, samt kaffe til dessert. Kveldsleie kan tilkomme.

Vi tilbyr også enklere løsninger.

Kapasitet

Klasserom – 2-mannsbord: 45 personer

Langbord – 8-mannsbord: 64 personer

Lokalet kan dekkes til 100 personer, men generell sikt kan da variere ettersom lokalet er noe buet i fasongen. 

Kurs

AV-utstyr tilgjengelig:
Lerret, fliover, projektor (må leies), kopierings muligheter, ISDN linjer.

Lunsj

Ønsker du å innta lunsj på Hvalstrand så finnes det muligheter!

Vi tar imot større grupper til både lunsj og middag i restauranten hele året. Minimums antall er 30 personer.

Ring oss eller send oss en e-post for å motta et godt tilbud.

 
HVAL_WEB_1.jpg

Overnatting

Hvalstrand Bad har ingen egen overnatting, men har inngått en gunstig avtale med Thon Hotel Vettre. I samarbeid med hotellet kan Hvalstrand Bad nå tilby våre bryllupsgjester og andre billig overnatting i weekendene. Mer om Thon Hotel Vettre finner du på www.vettre.no.

Direksjonen

IMG_8419.jpg

Hvalstrand bad har sitt eget "chambre separèe" i den gamle direksjonen eller "pjolterpaviljongen" som den også går under.

Direksjonen på Hvalstrand Bad er helt unik, og ligger på høyden over restaurantbygningen med flott utsikt utover Oslofjorden.

Den lille bygningen som huser vårt ”chambre separèe” har plass til opptil 8 personer, og kan leies til alt fra heldagsmøter til spesielle private anledninger.

Her kan du nyte et skalldyrsfat eller tapasbuffeer med tilhørende god drikke. Direksjonen har lik "åpningstid" som restauranten. Kan kun leies i perioden mai-september.

Ta kontakt med oss for mer informasjon.

Reiserute

Båt - Det er mulig å legge til med mindre båter mens middagen nytes. Større båter kan kun legge til for av- og påstigning.

Buss - Rute nr. 251 og 261 er det best med ekspress til Billingstad. Man kan også bruke 252 mellom Oslo og Billingstad – ca. 50 minutter.

Tog - Her kan man benytte seg av stasjonene Asker eller Sandvika, og videre ta drosje inn til restauranten. 

Bil - Enkleste kjørevei er langs E18 til Holmenkrysset, og så følge videre skilting til Slemmestad RV 165 (ca. 2 km) til du ser skilter merket med ”Hvalstrand Bad”. Kjøreturen tar ca. 30 minutter fra sentrum av Oslo. 

Se forøvrig Ruter sine hjemmesider for mer info.

Historie

Hvalstrand Bad stod ferdig i 1934, og er tegnet av arkitekten Andre Peters. Han skapte et anlegg ut fra tidens moteretninger, inspirert av den sveitsisk-franske arkitekten Le Corbusier. Badeanlegget besto i sin tid av stupetårn, uværskur, rutsjebane, kiosker, og ledelsens pjoltersted - Direksjonen.

Funkisrestauranten er anleggets hjerte. Tilhengerne av funksjonalismen ønsket å skape bygninger å leve i. Lys, luft og utslettelse av grensene mellom inne og ute sto sentralt. Stilen kjennetegnes av rasjonelle former og konstruksjoner uten unødig dekor. Funksjonalismen skulle være folkets arkitektur - et folk som begynte å se på seg selv som "moderne".

Hvalstrand Bad ble fredet i 1996, og har gjennomgått en omfattende restaurering. I dag fremstår Hvalstrand Bad igjen som et anlegg som ønsker deg velkommen til å nyte det gode liv. Vi sier som i 1934: "Sol, sjø, sand, og Hvalstrand."

 
hvalstrand13.jpg